Foodfotograaf

Mooie en inspirerende middag gehad met Leon Frenken van Dutch Food Art. Waaruit waanzinnige top foto’s van mij gerechten uit zijn gekomen. Relaxte sfeer en goed dat hij snapt hoe het er aan toe gaat in de betere keukens.

Nogmaals bedankt!

Cederik Pieters - Chef kok en eigenaar Restaurant Het Gerecht

Leon: humor, veelzijdig, ontspannen, staat open voor meedenken en een duidelijke mening, maar bovenal een echte professional die lol heeft in zijn vak! Voor het vernieuwen van onze webwinkel zochten we een niet standaard fotograaf die aandachttrekkende foto’s maakt. Die hebben we zeker gevonden in foodfotograaf Leon! De foto’s spreken uit waar OKvlees.nl voor staat.

Peter Kolster – Eigenaar OKvlees.nl
Culinair Fotograaf
Foodfotograaf

Bij Dutchfoodart hebben wij de eerste stappen gezet voor de professionalisering van ons mooie bedrijf. Super relaxte omgeving, strakke foto’s en snelle afhandeling. We’ll meet again!

Eric Flantua - Productontwikkelaar Castimex

Dutch Food Art heeft samen met bartistiek Design de foto’s voor de nieuwe menukaart voor Leven in Sittard gemaakt. Bij bartistiek houden we van kwalitatieve en eerlijke foto’s en daarvoor kwamen we bij Leon. De samenwerking verliep geweldig. Leon is een echte vakman met oog voor detail (ons handelsmerk) en een goede dosis humor (onze vitamines). Een andere belichting, scherpte-diepte, focus, invalshoek; allemaal geen enkel probleem voor Leon. Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat en bevelen Dutch Food Art van harte aan.

Dat smaakt naar meer Leon.

Bart Baetens - bartistiek Design
Culinair Fotograaf
Foodfotograaf

Mooie leerzame dag gehad! Sommige dingen moet je aan een Pro overlaten en dat is bijvoorbeeld culinaire fotografie. Leon Frenken van Dutch Food Art is iemand die je gerust juist dat kan toevertrouwen! Oog voor detail is waar het om draait of een foto fantastisch wordt of gewoontjes tot saai… Wij vinden dat het eindresultaat bijzonder mooi geworden is. Ik zeg als u van eten een kunst wil maken, laat het dan door Leon vastleggen en het zal u geraken!

Foto’s zo vastgelegd door een vakman die precies weet waarom een foto spreekt en waarom niet, dat is Dutch Food Art en dat is te zien! Leon Frenken is de persoon die je trots maakt op wat je wilt uitstralen!

Erwin Wiedijk - Palingrokerij Schagen

Voor het project Chocolade Compleet wat dicht bij mijn hart ligt waren we op zoek naar een culinair fotograaf. Via mijn collega’s binnen de Beko groep kwam ik bij Leon terecht. De eerste ontmoeting was gelijk goed! Het is heel fijn om te kunnen brainstormen met iemand die net als ik zo gepassioneerd kan praten over lekker en mooi eten. Door na te denken over de juiste achtergrond, invalshoek en belichting hebben we prachtige foto’s gemaakt.

Ik kan Leon ieder aanraden! Duidelijk, creatief en vriendelijk!

Sophie Leenders – Marketing & productmanagement Beko Groothandel
Culinair Fotograaf
Foodfotograaf

In onze zoektocht naar een foodfotograaf voor sfeerfoto’s van verpakkingen in onder andere onze najaarsbrochure en nieuwe website en webshop, kregen we de tip om eens te kijken naar het werk van Leon. We waren meteen enthousiast. In zijn foto’s speelt hij met belichtingen en dit maken zijn foto’s prachtig. Na een eerste ontmoeting hadden we meteen een klik. Leon denkt met je mee, komt met creatieve oplossingen en heeft oog voor detail.

Naast zijn fotografie is Leon een fijn persoon in de omgang. Hij is geduldig, waardoor je jezelf op je gemak voelt en er een fijne samenwerking ontstaat, zowel in de studio als op locatie. Voor volgend jaar hebben we weer sfeerfoto’s nodig en gaan we zeker weer naar Leon.

Yvonne Vermeulen - Marketing en Communicatie Beko verpakkingen

Leon Frenken, culinair fotograaf bij Dutch Food Art heeft prachtige foto’s gemaakt van onze producten. Wij hebben bewust gekozen voor een fotograaf die weet hoe seafood smaakt, en hoe het net zo vers overkomt als dat het daadwerkelijk is. Leon kan dat, je ziet zijn ervaring als kok in een sterrenrestaurant terug in zijn foto’s.

De prachtige lichtinval zorgt voor duidelijke afbeeldingen, maar wel met iets zachts, iets melancholisch. De verstildheid, het kleurenpalet…. Ook laten de foto’s zich gemakkelijk vergroten tot enorm groot formaat, zo hebben wij een doek van 2×2 meter laten bedrukken zonder kwaliteitsverlies. De foto’s zijn stuk voor stuk kunstwerkjes geworden en we zijn er enorm blij mee!

Marja Reitsma - Eigenaresse Reitsma Seafood
Foodfotograaf
Foodfotograaf

Toen wij als Beko exposeerden op de Horecava, raakte ik in gesprek met Leon. Leon vertelde over zijn werk als food-fotograaf en liet ter illustratie wat van zijn werk zien. Ik weet nog als de dag van gisteren welke indruk die foto’s op me maakten. Niet eerder had ik zoiets fraais gezien: alsof je de gefotografeerde gerechten van het iPad-scherm kon pakken..

Als groothandel van bakkerijgereedschap waren wij deze periode bezig met de ontwikkeling van een serie highlevel messen. Het leek me een uitstekend idee om de kwaliteit van het werk van Leon samen te brengen met onze kwalitatief hoogstaande serie messen. Zo gezegd, zo gedaan. Voorafgaand aan de fotosessie hebben we doorgesproken hoe het geheel kon worden vormgegeven. Deze gesprekken verliepen bijzonder prettig en constructief!

Toen binnen enkele dagen (!) de foto’s werden opgeleverd was ik met stomheid geslagen. Dat het fraai zou worden, was duidelijk. Maar dit overtrof mijn grootste verwachtingen! Vanaf dit moment was en is het duidelijk voor me: Je hebt foto’s en je hebt foto’s van Leon. Iets daar tussenin bestaat niet.

Naar aanleiding van het resultaat van dit project heeft Leon, tot op heden, vele andere projecten voor onze organisatie gedaan. Kortom: een zeer professionele en betrouwbare partner om mee samen te werken!

Joost Schellingerhout - Coördinator Beko Bakkerijgereedschap

Beste Leon, jouw foto’s zijn erg mooi en de samenwerking was erg goed. Bij hele proces had ik een goed gevoel. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat! Met name jouw manier van belichten spreekt mij ontzettend aan. De foto’s hebben allemaal een warme en ambachtelijke uitstraling. En dat is precies wat ik zocht.

Kristin Rahardjo Huyben - Eigenaresse Worstenbroodje Maastricht
Foodfotograaf