Het creëren van de perfecte belichting,

het vastleggen van het juiste detail,

dat is mijn onderscheidend vermogen!

Culinair fotograaf, filmmaker en chef-kok met oog voor het creëren van perfect beeldmateriaal

waarbij ieder detail een lust voor het oog is, dat ben ik in een flits.

The whole story about

Leon Frenken

Januari 1966. Een gure wind floot tussen de huizen van de Hammerstraat in het Limburgse dorpje Herkenbosch. Om 14:10 zag ik het voor het eerst in mijn leven het licht, toen nog niets vermoedende wat licht ooit in mijn leven zou gaan betekenen. Ik groeide op in een harmonieus gezin met geweldige ouders en verbracht heel veel tijd in de mooie natuur rondom ons dorp. Als klein kind wist ik al precies wat ik, als ik later groot zou zijn, wilde worden. En nu denk jij natuurlijk direct ‘fotograaf’. Nee, dat klopt niet ik wilde kok worden. Om de een of andere reden was het voor mij belangrijk om mensen te laten genieten van eten en hun ook bewust te maken hoe waardevol onze voeding is. De lat heb ik voor mij altijd al behoorlijk hoog gelegd, dit blijkt ook uit het feit dat ik op 18-jarige leeftijd al een contract tekende in een van de meest gerenommeerde restaurants van Nederland. Ik kreeg de kans om onder leiding van SVH Meesterkok Toine Hermsen het schitterende koksvak te leren. Hotel Prinses Juliana was destijds één van de vijf 2 Michelinsterren restaurants die ons land telde. Een groot deel van mijn culinaire kennis heb ik aan deze geweldige leermeester te danken. Ruim 12 jaar lang heb ik in het binnen- en buitenland de sterren van de hemel gekookt.

Omdat ik op een gegeven moment toe was aan een nieuw perspectief en een andere invulling van mijn leven heb ik mijn koksmes ingeruild voor een leslokaal en toetsenbord. Ruim 10 jaar heb ik in de ICT-branche mensen getraind en gecoacht. Hoewel ik in deze periode de carrièreladder met een rotvaart omhoog geschoten ben en ik het geweldig vond om mensen mijn expertise op hun weg mee te geven, merkte ik op een gegeven moment dat ik iets miste. Ik wist alleen nog niet wat. Totdat ik op een gegeven moment door een culinair tijdschrift aan het bladeren was en mij stoorde aan de manier waarop te vaak met te weinig aandacht voor creaties van chefs gerechten in beeld gebracht werden. Op dat moment viel het bekende kwartje. Mijn allereerste gedachte was: “Dit ga ik veranderen.” Ik heb toen besloten om een beroepsopleiding fotografie te gaan volgen met als specialisme culinaire fotografie en film. Sinds 2007 ben ik de trotse eigenaar van het succesvolle bedrijf Dutch Food Art – Culinaire fotografie en film en breng creaties van chefs en toeleveranciers in beeld waarbij de smaak er vanaf spat.

Bloed, zweet en tranen heb ik in mijn horeca carrière gelaten, in de ICT geleerd dat het omhoog schieten van een carrièreladder niet het belangrijkste in het leven is. Maar zonder die ervaringen zou ik nu niet iemand zijn die met zoveel liefde voor Food werkzaam is als culinair fotograaf en filmmaker. En beelden creëer waar mensen trek van krijgen.

Kies voor culinaire fotografie en film met een wauw effect, kies voor Dutch Food Art!

Wanneer jij kiest voor culinaire fotografie en film van Dutch Food Art dan ben je ervan verzekerd dat

jouw gerechten of producten met oog voor detail in beeld gebracht worden.

Portfolio culinaire fotografie